V spolupráci s partnermi projektu Energeticky plusové mestské štvrte: princípy rozvoja a obnovy sme vydali novú dvojjazyčnú publikáciu Energeticky plusové mestské štvrte / Positive Energy Districts.

 

Autormi jednotlivých kapitol sú odborníci Inštitút pre pasívne domy, Ing. Ľubica Šimkovicová, Arch. DI Andrea Borská, Ing. Vladimír Šimkovic; Simon Schneider, MSc. z FH Technikum Wien a Arch. DI Ursula Schneider z POS Architekten.

Pani doc.Ing.arch. Katarína Smatanová, PhD., vedúca Ústavu urbanizmu a územného plánovania na Fakulte architektúry a dizajnu STU v Bratislave v predslove píše:

„Učebný text, ktorý máte pred sebou, predstavuje inšpiratívny nástroj na získanie komplexného prehľadu o problematike energeticky plusových mestských štvrtí, známych aj pod skratkou
PED (Positive Energy Districts). Tento koncept predstavuje nový smer v tvorbe a strategickom plánovaní zón, štvrtí a mesta, kde produkcia energie prevažuje nad jej spotrebou. Pre architektov a urbanistov to znamená zmenu paradigmy v prístupe k navrhovaniu mestského prostredia,“

Publikáciu si môžete stiahnuť tu: Energeticky plusové mestské štvrte / Positive Energy Districts.

Projekt podporila: Deutsche Bundesstiftung Umwelt, DBU

Viac o projekte tu.